Select Page

Člani zgodovinskega krožka, literarnega in gledališkega kluba ter novinarji smo se v torek, 29. 10. 2019 odpravili na obisk na RTV Maribor in v Pokrajinski muzej Maribor.

Tokrat smo počitnice izkoristili za obisk medijske hiše, ki je zelo zanimiva. V hiši so nas lepo sprejeli in nam razkazali tako televizijo kot radio. Najbolj se nam je dopadel televizijski studio, kjer smo se lahko preizkusili kot snemalci za pravo kamero, kot režiserji oddaje, grafiki, tonski mojstri, napovedovalci… Tudi nov radijski studio se nam je zdel zelo zanimiv, saj je opremljen z najnovejšimi aparaturami.

Ker smo se pridružili akciji Radia Maribor Vesela tačka in ves oktober zbirali za brezdomne živali, smo danes zbrano odnesli na radio in bili nagrajeni s slušalkami.

Po ogledu RTV hiše smo se odpravili v center mesta, kjer smo imeli nekaj prostega časa za prigrizek ali obhod trgovin.

Ker nam je zagodlo vreme, je odpadel ogled starega mestnega jedra. Smo pa obiskali Pokrajinski muzej Maribor, kjer so nas peljali po muzeju in nam predstavili stalno muzejsko zbirko. Tako smo videli vse od prvih naselitev, do časa, ko je bil prvič omenjen Maribor, do razstave oblačil, uniform in orožja. Najbolj nam je bilo všeč stopnišče, ki je najmlajši del zgradbe.

Rahlo utrujeni, a polni novih vtisov, smo se odpravili z avtobusom domov.

Preživeli smo zanimiv dan, predvsem pa smo se družili.

Še nekaj prostih dni in spet bomo skupaj v šoli.

Zapisali:
Novinarji OŠ Rače